Magnus Fagerström
Telefon: 042-22 91 64
Mobil: 0708-36 90 99
 

Vill du vara med på en andel i ett whiskyfat från High Coast Distillery?

Många vill äga ett whiskyfat, men det är inte alla som vill köpa ett eget fat. Nu får du chansen att vara med på 1/10 i ett fat på High Coast. Faten är sk ankare, dvs 39,25 liter och efter 3-5 år får varje delägare cirka 6 flaskor (50 cl flaskor) från fatet. Totalkostnaden per flaska blir cirka 600 kronor med dagens valutakurs och skatter. 
Din kostnad för andelen ingår givetvis i totalkostnaden. Blir totalkostnaden 600 kronor per flaska och du får 6 flaskor är det total 3600 kronor. De pengar du redan betalt, säg 2100 kronor, innebär att det är 1500 kronor kvar att betala när flaskorna hämtas ut. 

Nedan finner du vilka fat som finns tillgängliga och hur bokningen av dessa ser ut just nu. När fatet är fulltecknat beställs det och det är då du betalar andelspriset. När det är dags för buteljering tillkommer kostnaden för aktuella skatter. Jag ser till att flaskorna kommer hem till Sverige och vill du följa med och hämta dem, så får du gärna göra det, men det är inget tvång. Troligen blir det att vi hämtar ut flaskorna i Danmark.

 

Följande fat finns (18 mars 2020):

Förlagrat orökt/cognac-fat. 2440 kr/andel. Mer info på bokningslänken.

OBS! Mail skickas ut till de som bokat en andel när ett fat blir fullbokat, så det kan dröja ett tag innan det kommer. Håll bara koll på bokningsläget ovan så vet du hur det ser ut med det fat du bokat in dig på. När fatet är fullbokat och mail om betalning gått ut har du 2-3 veckor på dig att betala din andel.