Magnus Fagerström
Telefon: 042-22 91 64
Mobil: 0708-36 90 99
 

16-25 september 2019 - Resa till Japan

Följ med till Japan och upptäck detta fantastiska land och deras whisky.
 
 
DAGSPROGRAM

DAG 1
Avresa från Kastrup med Finnair till Osaka via Helsingfors. Möjlighet till anslutning från Landvetter och Arlanda finns. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 KYOTO
Vi landar på flygplatsen i Osaka och hälsas välkomna av vår engelsktalande guide. Vi fortsätter direkt till Kyoto. I över tusen år var Kyoto Japans huvudstad och kan stoltsera med inte mindre än 17 platser och sevärdheter på Unescos världsarvslista. Här finns även många moderna byggnader, däribland den 15 våningar höga stationsbyggnaden i futuristisk design. Vi inleder med ett besök på det zenbuddhistiska templet Ryoanji, berömt för sina omsorgsfullt utplacerade stenar och sin sandkrattade trädgård. Hit söker sig människor för reflektion och eftertanke. Vi äter lunch och besöker Kinkakujitemplet eller den Gyllene paviljongen som det också kallas. Templet är väldigt vackert beläget och helt täckt i bladguld. Vi installerar oss på vårt hotell där vi ska bo de kommande tre nätterna och får möjlighet att vila lite innan vår gemensamma välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3
Japansk whisky har tillverkats sedan 1900-talets första hälft. Smaken är ofta elegant och inte så kraftig. Efter frukost åker vi till Suntory Yamazaki Distillery, Japans första single malt whisky destilleri.  Vi äter lunch på en lokal restaurang för att sedan besöka Nishikimarknaden, en saluhall med Kyotos största utbud av matvaror. Högt upp på en brant ligger Kiyomizutemplet som bjuder på en storslagen utsikt över Kyoto. Lunch och middag ingår.

DAG 4
Efter frukost åker vi sydväst till staden Akashi strax utanför Kobe. Vi besöker Eigashima distillery som först producerade sake och shochu, men 1984 började producera White Oak whisky för att sedermera även tillverka blended whisky och single malt. Efter vårt besök passar vi på att besöka Maiko Marine Promenade och Akashikaikyo bron som är en hängbro mellan fastlandet och en ö utanför. Vi fortsätter med vår buss till staden Kobe där vi besöker Meriken Park som ligger vid hamnen. Här finns affärer för shopping och det i ögonfallande Kobe Port Tower. Området är ett populärt besöksmål, speciellt på kvällen då det är vackert upplyst. I Kobe besöker vi Kikumasamune Sake Brewery, som rankas som en av Japans största sakeframställare. Det blir rundvandring med efterföljande sakeprovning. Vi hinner också med ett besök på Fushimi Inari Shrine, byggt år 711. Vi åker tillbaka till Kyoto med bussen. Lunch och middag ingår.

DAG 5
I dag packar vi en övernattningsväska medan vårt stora bagage körs direkt till Tokyo. Vi åker taxi till tågstationen för att ta snabbtåget Shinkansen till Shizuoka där vi besöker Gaiaflow Shizuoka Distillery. Vi fortsätter resan till Hakone, vackert beläget i en nationalpark i bergen. Hakone är känt för sina varma källor som vi får möjlighet att bada i på vårt traditionella boende ryokan. I våra rum övernattar vi på futonmadrasser på traditionellt tatamigolv. På kvällen njuter vi av en japansk middag som vi äter på vårt boende. Lunch och middag ingår.

DAG 6
Vi checkar ut från vårt ryokan för en halvdagsutflykt i Hakone. Delar av färden går genom vacker landsbygd och utmed berget Fuji, Japans nationalsymbol. I Owakudani Boiling Valley får vi prova svarta ägg från de svavelosande varma källorna. Vi åker till den lilla staden Gotemba som ligger alldeles intill berget Fuji, här besöker vi Kirin Fuji-Gotemba Distillery som för närvarande är det största destilleriet i världen. Därefter fortsätter vår färd till Tokyo. I centrala Tokyo bor nio miljoner människor. Räknar man in Stortokyo har dock staden 35 miljoner invånare! Vi checkar in på vårt hotell och äter middag på en närliggande restaurang. Lunch och middag ingår.

DAG 7
Vi låter Tokyos puls få vänta, vi inleder dagen med att åka till Chichibu för ett besök på Chichibu distillery. Ägaren av destilleriet Ichiro Akuto har kommit ut med några varianter av whisky under namnet Ichiroś malt. Efter besöket åker vi till den gamla staden Kawagoe som tillhör Tokyos storstadsområde men här kan man få känslan av det äkta Japan som man inte får i Tokyo. Vi besöker en gammal japansk godisaffär innan vi återvänder till Tokyo och vårt hotell. Vi äter middag på en närliggande restaurang. Lunch och middag ingår.

DAG 8
Vi utforskar Tokyo och börjar med en stadsrundtur. Vi åker direkt upp i Tokyo Metropolitan Government Building där vi får en magnifik utsikt över staden. Vi ser Meiji shrine och äter därefter lunch. Vi fortsätter stadsrundturen med ett besök i det buddhistiska templet Asakusa Kannon dit många Tokyobor varje dag beger sig för att be. Vi får tid att på egen hand utforska de många butikerna i marknaden utanför templet. Lunch och middag ingår.

DAG 9
 
Helt progamfri dag för egna aktiviteter. Lunch på egen hand. På kvällen samlas vi för gemensam avslutningsmiddag.
 
DAG 10
Efter frukost åker vi ut till flygplatsen för att ta flyget tillbaka till Sverige. Hemkomst samma dag.
 
  
 
Pris från Stockholm: 41.495 kronor per person i delat dubbelrum.
Enkelrumstillägget är 4495 kronor.
Avresa från Köpenhamn = 41.995 kr
Vill man ha Economy Comfort platser på planet kostar det 2500 kr T/R.

Priset inkluderar:
Flyg i ekonomiklass till Osaka via Helsingfors med Finnair, returen från Tokyo.
Åtta nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard.
Engelsktalande lokala guider.
Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
Frukost alla dagar samt 15 måltider exklusive måltidsdryck.
Alla transporter.
Dricks till chaufför.
Flygskatter och säkerhetsavgifter.
Informationspaket
Svensk färdledning 

Detta ingår INTE i priset:
Måltidsdryck
Reseförsäkring (kan tecknas på BIG Travel)
Avbeställningsskydd (kan tecknas på BIG Travel)

Bokning av resan görs på Big Travel i Helsingborg. Tel 0708-369099 eller magnus.fagerstrom@bigtravel.se

Resan kommer att bli av. Just nu 2 platser kvar.